.

Kies je voor een prive villa of een woning op een resort?

Waar hangt dat van af? Maak een bewuste keus!

Resort of villa?


Vakantievilla of resort in  Curaçao huren? Hoe kies je wat het beste past


Curaçao is een populaire vakantiebestemming op . Het is een levendig eiland met een stranden, restaurants, bars en winkels. Er zijn veel verschillende accommodaties, waaronder, hotels resorts en privé vakantievilla's.

Vakantiehuis op een Resort of een hotelkamer

Met twee personen kun je voor een hotel gaan. Met meerdere ga je al naar de duurder optie van twee hotelkamers waardoor resort huisjes voor 4 personen of een prive vakantiewoning alleen al qua budget beter uitkomt.

Een resort of hotelkamer is een goede keuze als je op zoek bent naar een all-inclusive vakantie. Deze bieden vaak een scala aan faciliteiten, zoals zwembaden, restaurants, bars en sportfaciliteiten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over eten, drinken of vermaak. De meeste resorts in Curaçao liggen direct bij het strand. Kijk goed naar de oppervlakte van de woning. Sommige appartementen voor 2/3 personen zijn vaak niet groter dan een hotelkamer. Dit houdt in dat je altijd op stap moet en niet relaxt bij je woning kan chillen.

Vakantievilla of appartement huren op Curacao

Een vakantievilla is een goede keuze als je op zoek bent naar meer privacy en ruimte. Vakantievilla's zijn vaak groter dan appartementen /villa's op een resort en hebben veelal een eigen zwembad en/of grote tuin. Hierdoor kun je, indien gewenst, ook heerlijk bij je woning zelf genieten, chillen of een plons in het zwembad nemen. Veel Curacao vakantievilla's liggen bij het strand, maar er zijn ook vakantiehuizen die iets verder van het strand liggen.

Wat is de beste keuze voor jou?

De beste keuze voor jou hangt af van je persoonlijke voorkeuren en budget. Als je op zoek bent naar een all-inclusive vakantie met veel faciliteiten, is een resort een goede keuze. Als je op zoek bent naar meer privacy en ruimte, is een vakantievilla of leuk appartement een goede keuze.

Hoe meer gasten hoe meer voordeel met een Vakantiehuis

Kom je met twee personen zal de prijs per nacht niet veel verschillen tussen een verblijf of een resort/hotel of een privé woning/appartement huren. Maar naar mate je met meer gasten huurt zal het voordeel steeds meer in het voordeel van een vakantiewoning komen.

Hier zijn een paar tips om de beste keuze te maken:


* Denk na over hoeveel mensen je meeneemt op vakantie.
* Overweeg hoeveel privacy en luxe je belangrijk en prettig vindt.
* Stel een budget op.
* Doe wat onderzoek naar de verschillende accommodaties die beschikbaar zijn.
* Vergelijk de prijzen van een resort en een vakantiewoning van particulier.
* Lees reviews van andere reizigers.

Met een beetje onderzoek kun je de perfecte accommodatie vinden voor je vakantie op Curaçao.

Sidebar komt hier