Curacao Vakantiehuizen
.

Een eigen vakantievilla op Curacao huren of liever op een resort?

Hoe kies je in Curacao tussen een Prive vakantiehuis of een vakantiepark/resort?

Prive vakantiehuis of op een resort?


Kies je voor een resort/hotelkamer of is privé vakantiehuis juist leuker?

Vakantie op Curacao? Hoe kies je wat het beste past?


Curaçao is een populaire vakantiebestemming om een vakantieplek te huren. Het is een levendig eiland met een stranden, restaurants, bars en winkels.  Maar ga je nu eigen vakantievilla op Curacao huren of liever op een resort? Hoe kies je de beste accommodatie in je Curacao vakantie? Zie de verschillen:

Bij All Inclusive; Kan een Resort of in een hotelkamer de goede keuze zijn

Met twee personen kun je voor een hotel gaan. Met meerdere ga je al naar de duurder optie van twee hotelkamers waardoor resort huisjes voor 4 personen of een prive vakantiewoning alleen al qua budget beter uitkomt.

Een resort of hotelkamer is een goede keuze als je op zoek bent naar een all-inclusive vakantie. Deze bieden vaak een scala aan faciliteiten, zoals zwembaden, restaurants, bars en sportfaciliteiten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over eten, drinken of vermaak.

De meeste resorts in Curaçao liggen direct bij het strand. Kijk goed naar de oppervlakte van de woning. Sommige appartementen voor 2/3 personen zijn vaak niet groter dan een hotelkamer. Dit houdt in dat je altijd op stap moet en niet relaxt bij je woning kan chillen.

Wil je meer luxe en ruimte huur dan Vakantiehuis, vakantievilla of appartement op Curacao Curacao Vakantiehuizen

Een villa of een appartement in Curacao huren is een goede keuze als je op zoek bent naar meer luxe en ruimte. Een privé vakantie villa in Curacao is vaak groter dan vakantiehuisjes op een resort. Daarbij hebben de luxere vakantiehuizen in Curacao veelal een eigen zwembad en/of grote tuin. Hierdoor kun je, indien gewenst, ook heerlijk bij je woning zelf genieten, chillen of een plons in het zwembad nemen.

Veel Curacao vakantievilla's liggen bij het strand, maar je kan ook vakantiehuizen huren in het binnenland van Curacao die iets verder van het strand liggen. Dat maakt het huren van een vakantiehuis ook goedkoper.

Hoe belangrijk vind je privacy bij het huren van een vakantiewoning of appartement op Curaçao?

Dan is het essentieel om goed te kijken naar de locatie binnen het vakantiepark of resort waar je wilt boeken.

We begrijpen hoe belangrijk privacy is voor veel mensen tijdens de vakantie. Zorg er daarom goed voor dat een accommodatie aan al jouw wensen voldoet. Op veel resorts zijn er enkele prachtige plekken met zeezicht en ruimte, maar helaas liggen de meeste vakantiehuisjes niet op deze ideale locaties.

Vaak heb je zelfs vanaf je balkon of porch zicht op andere vakantiewoningen, wat afbreuk kan doen aan jouw privacy. Alleen weet je van te voren niet op welke plek en woning je op het resort terecht komt.

Wanneer je een vakantiehuis of appartement op Curaçao huurt van een particuliere eigenaar, heb je de garantie dat je precies weet welke accommodatie je boekt en op welke locatie deze zich bevindt. Dit geeft je de vrijheid om de vakantiewoning te kiezen die perfect aansluit bij jouw behoeften en voorkeuren.

Je krijgt precies wat je boekt, op de door jou gekozen locatie op Curaçao.Veel mensen hechten waarde aan deze zekerheid bij het huren van een vakantiehuis of appartement op Curaçao.

Wat is het prijsverschil tussen een verblijf in een vakantievilla en een resort op Curaçao!

De prijsverschillen tussen het huren van een vakantievilla en verblijven op een resort in Curaçao variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het resort waarmee je vergelijkt en het type vakantievilla of appartement dat je overweegt. Als we bijvoorbeeld resorts zoals Livingstone of Chogogo als referentie nemen, zien we dat het prijsverschil toeneemt naarmate het aantal gasten stijgt.

Kort gezegd, wanneer je met twee gasten reist, zijn de kosten voor het huren van een vakantiewoning op een park vergelijkbaar met het huren van een eigen appartement. Echter, wanneer je met meer dan twee gasten reist, worden de kosten al snel voordeliger bij het huren van je eigen vakantievilla of appartement. Dit komt vooral door het verschil in luxe, ruimte, privé zwembad en privacy dat een vakantievilla biedt. Bij het vergelijken van last-minute pakketreizen kunnen de prijsverschillen anders uitpakken.

Een vakantie met kinderen op Curaçao; Zoek de ideale accommodatie?

Ontdek waarom het huren van een vakantievilla de perfecte keuze kan zijn!

Wanneer je met kinderen naar Curaçao reist, is het belangrijk om een accommodatie te kiezen die comfort, gemak en veiligheid biedt. Een vakantievilla huren biedt dan tal tal van voordelen ten opzichte van verblijven op een resort.

Op een resort kunnen kinderen zeker genieten van het gezelschap van andere kinderen in de naburige huisjes. Echter, op een resort moet je vaak zelf ook naar het gezamenlijke zwembad gaan, waardoor je constant toezicht moet houden op de kleintjes. In een vakantievilla heb je daarentegen altijd zicht op het zwembad, wat voor ouders meer gemak en rust geeft tijdens de vakantie.

Bovendien is het in een vakantievilla makkelijker om even snel wat drinken of een snackje te pakken voor de kinderen. Je blijft liever thuis in je eigen luxere villa dan in een wat kleiner vakantiehuisje op een resort. Vooral met jongere kinderen die nog dutjes doen overdag, is het heerlijk om in een villa of appartement met alle faciliteiten te verblijven om comfortabel thuis te kunnen relaxen.

Op een resort of eigen vakantievilla huren? Wat is de beste keuze voor jou?

De beste keuze voor jou hangt af van je persoonlijke voorkeuren en budget. Als je op zoek bent naar een all-inclusive vakantie met veel faciliteiten, is een resort een goede keuze. Als je op zoek bent naar meer privacy en ruimte, is een vakantievilla of leuk appartement een goede keuze. De luxe erom heen weegt over het algemeen op tegen de voordelen van een vakantiepark. Zoals restaurant, speeltuintje. En zeker als je de vakantiewoning huurt vlakbij de populaire stranden (Jan Thiel) want daar heb je de restaurants, strand ook op loopafstand.

Hoe meer gasten hoe meer voordeel een privé vakantiehuis huren biedt

Kom je met twee personen dan zal de prijs per nacht niet veel verschillen tussen een verblijf op een resort/hotel of een privé villa of appartement. Maar naar mate je met meer gasten huurt zal het voordeel steeds meer richting het huren van een vakantiewoning gaan.

Prive villa huren op Curacao of toch een resort/hotelkamer.

Hier zijn een paar tips:


* Denk na over hoeveel mensen je meeneemt op vakantie.
* Overweeg hoeveel privacy en luxe je belangrijk en prettig vindt.
* Stel een budget op.
* Doe wat onderzoek naar de verschillende accommodaties die beschikbaar zijn.
* Vergelijk de prijzen van een resort en een vakantiewoning van particulier.
* Vergelijk wel in gelijke regio's cq. wijken

Met een beetje onderzoek kun je de perfecte accommodatie vinden voor je vakantie op Curaçao.

Bekijk hier de resorts op Curacao!
Zoek hier in het aanbod van vakantiehuizen